2. Basamak Yoğun Bakım
10 Temmuz 2024

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ 2. BASAMAK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

2010 yılından itibaren hizmet veren 1. Basamak Genel Yoğun Bakım birimimiz 25 Ocak 2022 tarihinde 2. basamak yoğun bakım ünitesi tescilini almış olup, toplam 7 yataklı olan birimimiz hastanemiz ek bina 1. katında hizmet vermektedir.

Destek tedavi ve 24 saat yakın takip gereken hastalara, alanında uzman doktorlar tarafından poliklinik ve acil servisten yatırılıp tedavileri devam ettirilmektedir.

Birimimiz, temel monitörizasyon (ekg-ritim-oksijen saturasyonu-kan basıncı-nabız-ateş) yöntemlerine sahip, sıvı ve kan ürünleri replasmanı, entübasyon, kardiyopulmoner resüsitasyon ve hastanın ilk stabilizasyonunu yapabilen, ventilatör destekli hasta takibi yapılabilen yoğun bakım ünitesidir. Birimimizde, enfeksiyon kontrol hemşiresi ve enfeksiyon komitesi ile işbirliği çerçevesinde enfeksiyon kurallarına uyulmakta, gerekli önlemler ve izlemler yapılmaktadır.

• yogun_bakim (10).jpg
  • yogun_bakim (9).jpg