Anne Sütünün Önemi ve Başarılı Emzirme Eğitimi
09 Mayıs 2023

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ EMZİRME POLİTİKASI

1. Emzirme politikamız doğrultusunda hastanemize yeni gelen personeller dahil tüm çalışanlarımıza anne sütü ve emzirme danışmalığı eğitimleri verilmektedir.

1. Hastanemizde anne sütü ve emzirme danışmanlığı konusunda yürütülen çalışmalar oluşturulan komite tarafından da sürekli izlenip değerlendirilmektedir.

1. Hastanemize başvuran 32. haftanın üzerindeki tüm gebelere ve emziren annelere emzirmenin yararları ve yöntemleri ile ilgili konularda danışmanlık hizmeti verilmektedir.

1. Doğumu izleyen ilk 1 saat içinde anne ve bebeğin ten tene teması sağlanarak en kısa sürede emzirmeye başlanması konusunda yardımcı olunmaktadır.

1. Annelere emzirmenin nasıl gerçekleştiği ve bebeklerinden ayrı kaldıkları zamanlarda sütün salgılanmasını nasıl sürdürebilecekleri hakkında bilgi verilmektedir.

1. Tıbben gerekli görülmedikçe, yeni doğanlara anne sütünden başka hiçbir şey verilmemektedir.

1. Başarılı bir şekilde emzirmenin devam etmesi için tıbbi bir gereklilik olmadığı sürece anne ve bebek aynı oda da bulundurulmaktadır.

1. Bebeğin her ağladığında emzirilmesi konusunda anne bilgilendirilmekte, gece emzirmesi için desteklenmektedir.

1. Emzirilen bebeklere yalancı meme vb. herhangi bir şey verilmemesi gerektiği ve zararları hakkında annelere bilgi verilmektedir.

1. Bebeklerin 6.ayından sonra tamamlayıcı beslenme ile birlikte en az 2 yaş ve ötesine kadar emzirilmesi konusunda bilgi verilmekte ve desteklenmektedir.

1. Hastanemizde uluslararası mama kodu uygulamaları benimsenmiş, anne sütü muadillerinin reklamları ve pazarlaması yasaklanmıştır.

1. Annelerin taburculuk işlemlerinden sonrada emzirmeye devam edebilmeleri,

Problemle karşılaştıklarında çözebilmeleri, kendilerinin ve bebeklerinin kontrolleri için başvurabilecekleri sağlık kuruluşları hakkında bilgi verilmektedir.

Hasta ve yakınlarının ulaşabilecekleri telefon numarası: 0332 582 39 34-1680