Başarılı Emzirmenin On Adımı ve Emzirme Politikamız
08 Ağustos 2024

BAŞARILI EMZİRMENİN ON ADIMI

Temel Yönetim Uygulamaları

1. Kuruluşta anne sütü ve emzirme uygulamasının korunması, teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla bir emzirme politikası oluşturulur.

1. Anne Sütü Muadillerinin Pazarlanmasıyla ilgili Uluslar arası Yasa” ve Dünya Sağlık Asamblesi’nin ilgili kararları eksiksiz şekilde uygulanır.

2. Personel ve ebeveynlerle düzenli aralıklarla paylaşılan, yazılı bir “ bebek beslenme politikası” oluşturulur.

3. Sürekli izleme ve veri yönetim sistemleri kurulur.

2. Personelin emzirme konusunda annelere destek olmak için gereken bilgi, yetkinlik ve becerilerle donatılması sağlanır.

Temel Klinik Uygulamalar

1. Hamile kadınlar ve aileleri emzirmenin önemi ve yönetimi konusunda bilgilendirilir.

2. Annelerin bebekleri ile doğar doğmaz en kısa sürede ten-tene temas kurması sağlanarak, en kısa sürede emzirmeye başlaması ve temasın kesintisiz şekilde sürmesi için annelere destek olunur.

3. Emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi ile sık karşılaşılan güçlüklerin yönetilmesi konusunda annelere destek sunulur.

4. Tıbbi bir zorunluluk olmadığı sürece, yenidoğana anne sütünden başka herhangi bir yiyecek veya sıvı verilmez.

5. Annelerin bebekleri ile bir arada tutulması ve günün 24 saati aynı odada kalmaları sağlanır.

6. Annelerin bebekleri acıktığı zaman verdiği işaretleri tanıması ve bunlara yanıt vermesi konusunda annelere destek olunur.

7. Biberon ve emzik kullanımı ve riskleri konusunda annelere danışmanlık hizmeti verilir.

8. Ebeveynlerin ve bebeklerinin emzirme konusunda sürekli destek ve bakım hizmetlerine erişim sağlayacakları merkezlerle ilgili bilgilendirilmeleri taburculuk işlemleri öncesinde sağlanır.

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ EMZİRME POLİTİKASI

1. Emzirme politikamız doğrultusunda hastanemize yeni gelen personeller dahil tüm çalışanlarımıza anne sütü ve emzirme danışmalığı eğitimleri verilmektedir.

2.
Hastanemizde anne sütü ve emzirme danışmanlığı konusunda yürütülen çalışmalar oluşturulan komite tarafından da sürekli izlenip değerlendirilmektedir.

3.
Hastanemize başvuran 32. haftanın üzerindeki tüm gebelere ve emziren annelere emzirmenin yararları ve yöntemleri ile ilgili konularda danışmanlık hizmeti verilmektedir.

4.
Doğumu izleyen ilk 1 saat içinde anne ve bebeğin ten tene teması sağlanarak en kısa sürede emzirmeye başlanması konusunda yardımcı olunmaktadır.

5.
Annelere emzirmenin nasıl gerçekleştiği ve bebeklerinden ayrı kaldıkları zamanlarda sütün salgılanmasını nasıl sürdürebilecekleri hakkında bilgi verilmektedir.

6.
Tıbben gerekli görülmedikçe, yeni doğanlara anne sütünden başka hiçbir şey verilmemektedir.

7.
Başarılı bir şekilde emzirmenin devam etmesi için tıbbi bir gereklilik olmadığı sürece anne ve bebek aynı oda da bulundurulmaktadır.

8.
Bebeğin her ağladığında emzirilmesi konusunda anne bilgilendirilmekte, gece emzirmesi için desteklenmektedir.

9.
Emzirilen bebeklere yalancı meme vb. herhangi bir şey verilmemesi gerektiği ve zararları hakkında annelere bilgi verilmektedir.

10.
Bebeklerin 6.ayından sonra tamamlayıcı beslenme ile birlikte en az 2 yaş ve ötesine kadar emzirilmesi konusunda bilgi verilmekte ve desteklenmektedir.

11.
Hastanemizde uluslararası mama kodu uygulamaları benimsenmiş, anne sütü muadillerinin reklamları ve pazarlaması yasaklanmıştır.

12.
Annelerin taburculuk işlemlerinden sonrada emzirmeye devam edebilmeleri, problemle karşılaştıklarında çözebilmeleri, kendilerinin ve bebeklerinin kontrolleri için başvurabilecekleri sağlık kuruluşları hakkında bilgi verilmektedir. Hasta ve yakınlarının ulaşabilecekleri

telTelefon Numarası: 0 (332) 582 39 34