Yenidoğan Yoğun Bakım Ziyaretçi Politikası
09 Haziran 2023

HD.YD.03 YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ZİYARETÇİ POLİTİKASI
1.AMAÇ:Hastanemizde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan hastalarımızın günün belirli saatlerinde ve belirli kurallar içerisinde ziyaretlerinin sağlanmasıdır.

2.KAPSAM: Hastanemizde yatmakta olan yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki hastaların yakınlarını kapsamaktadır.

3.SORUMLULAR: Hastanemizde ziyaret işleyişi ilgili Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü  ve Güvenlik Şefi tarafından koordine edilir.

4.UYGULAMA:

• Yeni doğan yoğun bakım ünitesi hastaların ileri tedavilerinin yapıldığı bir bölümdür. Yatan hastaların hayati tehlike yaratabilecek olan enfeksiyonlardan korunmaları ve hastalara en iyi hizmetin verilmesi gerekmektedir. Hastalara bu hizmeti verebilmek için her bireyin üzerine düşen görev ve sorumlulukları vardır. Ziyaretçilerin bu görev ve sorumluluk bilincine göre hareket ederek hastane kurallarına uyması gerekmektedir.

• Yeni doğan yoğun bakım ünitesi ziyaretçi saati 12.00-13.00 arasındadır.

• Hasta ziyaretleri; hastanın ve yoğun bakımın şartları uygun olduğunda, ziyaretçi saatinde yapılmalıdır. Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarcı ziyaret talebinde bulunulmamalıdır. Ziyaret süresi 5 dakika ile sınırlıdır.

• Bebeğin birinci derece yakınları (anne ve baba) dışında ziyaretçi kabul edilmemektedir.

• Yoğun bakıma girerken verilen koruyucu ekipmanlar (maske, önlük, bone, galoş) kullanılmalıdır.

• Yoğun bakım giriş ve çıkışında eller el dezenfektanı ile dezenfekte edilmelidir.

• Ziyaret esnasında bebeğe bağlı ekipmanlara, bakım malzemelerine, diğer bebeklere dokunulmamalıdır.

• Ziyaret sırasında yüksek sesle konuşulmamalıdır.

• Cep telefonları cihazları etkileme ihtimaline karşı birime alınmamaktadır.

• Ateş, öksürük, aksırık gibi şikâyetleri ve bilinen bir enfeksiyon hastalığı olanlar hasta ziyareti yapmamalıdır.

• Hastanın bakım ihtiyaçları ile ilgili bilgiler hemşireden, tıbbi durum ile ilgili bilgiler ise; doktordan alınmalıdır.

• Belirtilen ziyaretçi kurallarına uymak yoğun bakımdaki tüm bebeklerin sağlığı ve güvenliği açısından çok önemlidir.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ziyaretçi Kuralları.pdf