Erişkin Genel Yoğun Bakım Ziyaretçi Politikası
09 Haziran 2023

HD.YD.04 ERİŞKİN GENEL YOĞUN BAKIM ZİYARETÇİ POLİTİKASI

1.AMAÇ: Hastanemizde erişkin genel yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan hastalarımızın günün belirli saatlerinde ve belirli kurallar içerisinde ziyaretlerinin sağlanmasıdır.

2.KAPSAM: Hastanemizde yatmakta olan erişkin genel yoğun bakım ünitesindeki hastaların yakınlarını kapsamaktadır.

3.SORUMLULAR: Hastanemizde ziyaret işleyişi ilgili Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü  ve Güvenlik Şefi tarafından koordine edilir.

4.UYGULAMA:

• Erişkin genel yoğun bakım ziyaret saatleri hastaların tedavi, bakım ve uyku zamanları dikkate alınarak düzenlenmiş olup ziyaret saatleri şu şekildedir:

• ÖĞLEN → 12.00─13.00

• Ziyaret süremiz 5 dakika ile sınırlıdır. Süre doktor ya da hemşirenin kararı ile hastaların durumuna göre değişebilir. Yoğun bakım ünitesinde olası bir acil müdahale durumunda hasta ziyareti ertelenebilir veya durdurulabilir.

• Hastayı öncelikle birinci derece yakınları olmak üzere sadece birer birer olacak şekilde iki kişi ziyaret edebilir.

• Yoğun bakıma girişte ve çıkışta, kapının girişindeki el dezenfektanı ile eller mutlaka dezenfekte edilmelidir.

• Ziyaretçiler personellerimizin vereceği koruyucu ekipmanları (Önlük, maske, bone, galoş) kullanmalıdır.

• Ziyaret sırasında enfeksiyon riskini önlemek amacıyla hasta yatağına oturulmamalı, hasta ile temasta bulunulmamalı, hastaya bağlı bulunan ekipmanlara, hasta bakım malzemelerine ve diğer hastalara kesinlikle dokunulmamalıdır.

• Cep telefonlarınız cihazları etkileme ihtimaline karşı birime alınmamaktadır.

• Özel durumlar için ve hasta açısından sakıncalı olabilecek durumlarda ziyaret saatleri dışında yoğun bakımda hasta ziyareti doktor iznine bağlıdır.

• Ateş, öksürük, aksırık gibi şikâyetleri, bilinen bir enfeksiyon hastalığı, kronik hastalığı olanlar, bağışıklığı zayıf olanlar hasta ziyareti yapmamalıdır.

• Yoğun bakım bölümüne hiçbir şekilde dışarıdan yiyecek ve içecek alınmamaktadır.

• Tüm hasta yakınlarına tek tek bilgi verilemeyeceği için ilgili doktordan bilgi almak amacıyla birinci derece yakınlarından bir kişi belirlenmelidir. Bilgilendirilecek kişi bilgilendirme odasında görüşülür.

• Hasta ile ilgili bilgi vermek sadece hekimin yetkisindedir. Yoğun bakım personelleri hastalar hakkında bilgi verme yetkisine sahip değildir.

• Hastanın takiplerinde beklenen ya da beklenmedik olumsuz bir durum gelişmesi halinde hasta yakınları anons edilerek veya bırakılan telefon numaralarından ulaşılarak bilgi verilmektedir.

Yoğun Bakım Ziyaretçi Kuralları.pdf